İş Akdinin İşçi Tarafından Haklı Nedenle Derhal Feshi Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İş Akdinin İşçi Tarafından Haklı Nedenle Derhal Feshi Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Her işçinin işyerinde kendisine özgü çalışma koşulları  vardır. İşveren tarafından haksız çalışma koşullarına maruz bırakılan çok sayıda işçi, hayat koşulları ve çalışma mecburiyeti nedeniyle bu kötü koşullara ayak uydurmaya çalışmakta ancak büyük sıkıntılar çekmektedir.

İşte artık bu koşullarda çalışmak istemeyen işçiler iş akitlerini haklı nedenle ve derhal feshederek kıdem tazminatlarını ve sair haklarını almaya hak kazanarak işten ayrılabilirler.

İşte tüm bu süreci başlatan ilk işlem haklı nedenle fesih işlemidir ve bu durumun işverene bildirimi ile hukuki sonuç doğurur. Ancak işçi derhal haklarını elde edemeyebilir ve fesih sonrası  uzun bir hukuki süreç başlatılması gerekebilir.

İşte burada mutlaka uzman bir avukatın görüş ve direktifleri doğrultusunda hareket etmeli,özellikle fesih bildirimini bir avukata hazırlatmalıdır. Aksi halde yetersiz (kifayetsiz)bir fesih bildirimi ,işçinin haklarını elde etmek adına açacağı dava ya da davaların akıbetini de tehlikeye sokabilir.Bu nedenle ,mutlaka izmir hukuk büromuz gibi bu alanda deneyimli bir ofis ile irtibata geçiniz. Hiçbir emekçinin hakkının yenmediği bir çalışma hayatı ümidiyle….

İlginizi Çekebilir