Aile İçi Şiddet, Önleme Yolları Ve Boşanma Davalarına Etkisi

Aile İçi Şiddet, Önleme Yolları Ve Boşanma Davalarına Etkisi

Maalesef toplumumuzda hızla artan sorunların başında aile içi şiddet gelmektedir. Bunun için uygulamada bazı aksaklıklar olsa da yasal düzenlemeler yapılmış olup, işletilmesi yararlı olabilmektedir.

Gerek eş gerek çocuklar ve aile fertleri  için  6284 s.y kanun koruyucu ve önleyici tedbirler getirmiştir. Her ne kadar halk arasında uzaklaştırma ya da evden uzaklaştırma olarak bilinse de ,bu yalnızca tedbirlerden bir tanesidir ve evden uzaklaştırma, çocuklara yaklaşmama,adrese yaklaşmama,iletişim kurmama ,varsa silahın emniyete teslim edilmesi, alkol veya uyuşturucu kullanma yasağı ,sağlık kuruluşunda tedavi olma zorunluluğu gibi farklı tedbir kararları da, aile mahkemesi hakimi tarafından verilebilmektedir.

Kendisine ve ya aile fertlerinden birisine şiddet uygulanan kişi, en yakın karakola jandarmaya haber verebileceği gibi bir dilekçe ile Cumhuriyet Başsavcılığına ya da Aile Mahkemesine müracaat edebilir.

Burada unutulmaması gereken, özellikle şiddete uğrayan ve  boşanmayı düşünen herkesin ileride açması muhtemel boşanma davasında şiddete uğradığının  ispatı için bu koruma ve önleme tedbiri hakkını kullanmasının lehine olacağıdır. Dolayısı ile bu sürecin bir bütün olduğu düşünülürse, en başından yani şiddete maruz kalındığı andan , boşanma kararının kesinleşmesine kadar , yasal hakların deneyimli bir boşanma avukatın bilgisi dahilinde kullanılmasında fayda olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.Böyle bir durumda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir